Go-Kart Dikkat Edilecek Kurallar;

Pit alanı: Karting yarışı öncesinde Pit alanına girilmemelidir. Bunun nedeni bir önceki karting yarışının sürücüleri pit alanına tehlikeli olabilecek şekilde girebilirler. Eğer o anda pit alanındaysanız yaralanmanız için önemli bir şart oluşmuş olur. Bu durumun tam tersini düşünelim. O anda pit alnına giren sürücü siz olun. Siz alana hızlı bir şekilde girdiniz ve işte tamda o anda pit alanında dalgın dalın ilerleyen bir karting pilotu O anda ki duygularınızı bir düşünün. Adrenalin muhtemelen tavan yapacaktır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, karting aracının durması fren teline bağlıdır.Fren pedalına ne kadar çok bastığınız değil fren mesafesi önemlidir. Pit alanı da yüksek hızları düşürmek için gereken mesafeye sahip değildir.

Kask: Karting araçlarına binmeden önce kesinlikle kask takılmalıdır. Karting pistinde araç sayısı ile sınırlı kask’lar mevcuttur. Başkasının Kask’ ını kullanmamak isterseniz karting pistlerinde mevcut olan bone yi pist görevlisinden alarak kullanabilirsiniz.  

Çarpışma: Karting yarışı başlangıcında en çok üzerinde durulan bir konudur. Karting yarışı esnasında diğer karting pilotlarına çarpmamaya gayret göstermelisiniz. Gokart – Karting araçları her zaman duyduğumuz ama muhtemelen görmediğiniz çarpışan arabalar değillerdir. Bu çarpışma isteğinizi ancak çarpışan arabalarda veya oyun konsollarında yerine getirebilirsiniz. 

Olası çarpışma anında hızınıza bağlı olarak ortaya çıkan basınç ile hem kendinizi hemde diğer karting pilotlarının yaralanmasına ve hatta sakatlanmasına yol açabilirsiniz.

 

Karting Pisti : Karting pistin de yürümek, oturmak, zaman geçirmek, bir şeyler içmek, selfie çekme alanı değildir. Karting Pisti adından da anlaşılabileceği gibi araçların yüksek hızda hareket halinde oldukları alanlardır. Karting aracınızla viraja hızlı girdiniz spin attınız ve bir yere takıldınız. Hemen ayaklarınızı gaz pedalından çekin, kesinlikle karting aracınızdan inmeden elinizi kaldırarak karting pisti’ nin görevlisinin gelmesini ve size yardımcı olmasını beklemelisiniz. Karting aracından kesinlikle inmemelisiniz

Uyuşturucu madde, Alkol kullanımı : Uyuşturucu madde, Alkol kullanımı veya keyif verici madde kullanımı reflekslerde anormal düşüşlere sebebiyet verir. Algılarınız zayıflar, yavaşlama gösterir. Zihniniz olayları bulunduğunuz an ile örtüştürmeyebilir. Halüsinasyon görülebilir. Böyle bir halde önce kendinizi sonra Karting pistinde ki diğer karting pilotlarını da tehlikeye atmış olursunuz. Böyle bir durum söz konusu ise kesinlikle karting aracını kullanmamalısınız.

 

Güvenlik : Güvenlik Gokart – Karting sporu insan güvenliği ve bulunulan alanın emniyet halleri önceliklendirilerek yapılan spor dallarından bir tanesidir.

Karting araçlarında emniyet kemerlerinin bulunması zorunludur. Karting pistinde yol kenarlarını çevreleyen içlerinde çelik halatlarla güçlendirimiş lastik bantlar bulunur.

Sürücü : Sürücünün üzerinde go-kart’ ın hareketli parçalarına takılma ihtimali olan; eşarp, atkı, kravat, fular ve aksesuarların bulunmaması gereklidir.(kesinlikle yasaktır) Bayan sürücülerin uzun saçlı olması mutlak tehlikeyi oluşturur. Saçların uzun olması olabilecek en uygun şekilde sabitlenmesi, toplanması, bone takılarak balaklava ile koruma altına alınması gereklidir.Alınan tedbirler uzun saçların kesinlikle kask dışına çıkmaması açısında önem arz etmektedir. Önceden kontrol edilmesine rağmen görülemeyen ancak gokart – karting yarışı sırasında oluşan rüzgarın harekete geçirdiği saç veyahut yukarıda bahsettiğim atkı, şal vb.. olması halinde sürücü derhal yarış dışına alınmalı ve tehlike oluşturan durum düzeltilerek yarışa tekrar girmesi sağlanmalıdır.  

Gokart (Karting) Nedir?;
Go-Kart yada Karting, açık tekerlekli motorsporlarının en küçük dalı olmasının yanı sıra hemen hemen bütün motorsporlarının alt yapısı olarak bilinir. Genellikle küçültülmüş pistlerde yarıştırılır. Kart yarışı genellikle motorsporlarının en ekonomik türü olarak kabul edilir. Hobi olarak, neredeyse herkes tarafından yapılabilen spor, 8 yaşından itibaren FIA kurallarıyla lisanslı olarak yapılabilir.

Kartların değişik hızlarda bir çok çeşidi vardır. En hızlıları süperkart olarak bilinen 250km/s hıza ulaşabilen modelleridir. Genel olarak insanların kiralayıp eğlence için kullandığı modeller ise 50-60 kilometre hıza ulaşırlar. Kart yarışlarının zirvesi olarak bilinen bir KF1 kartı, 125cc’lik 2 zamanlı motoru ile yaklaşık 150 kg’dır (sürücü ile) ve 140 km/s hız yapabilirler.

Art Ingels bu sporun babası olarak kabul edilir. İlk yarış kartı yapan kişi Kurtis Kraft, ilk kartı güney kaliforniya’da 1956 yılında yapmıştır. Karting hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılmış ve Avrupa’da da bir çok insana hitap eder hale gelmiştir.

Tipik yarışma şekilleri; Sürat yarışı (Sprint), Dayanıklılık (Endurance) ve pist yarışları (speedway) dır.

Sprint yarışları: Karting pistine benzeyen sol ve sağ virajları bulunan yollarda yapılır. 400 metre ile 1600 metre arası uzunluk yeterlidir. Sprint yarışları nispeten kısa süren (15 dakika gibi) yarışlardır. Genellikle 3 sıralama ve bir final yarışı şeklinde yapılır. Belirlenen puanlara göre seanslar sonunda birinci ortaya çıkar.

İstanbul Sultanbeyli ilçesinde en yakında gokart pisti olan olivium gokart olarak size vaktinizi en iyi geçirmeniz için go-kart yarışına davetediyoruz.

Eğlen ve Adrenilin hız kesmediği Sultanbeyli Go-Karta siz ve arkadaşlarınızla güzel vakit geçirmeye hazırmısınız. Profesyonel ekibimizle gokart hakkında en iyi hizmeti vererek sizlerin en iyi sürüşü yapmasını sağlıyoruz. Rimo Evo 5 güvenli araçlarımızla gokart deneyimi için hemen bizlere ulaşın.

0 542 530 56 58


Please publish modules in offcanvas position.